موتور شناور «جنگ ستارگان» در خودرو به واقعيت پيوست

يك شركت آمريكايي براي تحقق روياهاي دوستداران خودروهاي مورد استفاده در فيلم‌هاي تخيلي مانند جنگ ستارگان، دست به ساخت يك موتور شناور كاربردي زده است. نسخه واقعي اين خودرو در صحراي موجاوه كاليفرنيا آزمايش شده است. خودروي hoverbike كه توسط شركت Aerofex ساخته شده، از دو روتور مجزا به سمت زمين تشكيل شده است. تغيير زاويه روتورها با استفاده از دو دسته كنترلي به آن اجازه حركت مي‌دهد.


برنامه‌هاي ابتدايي براي ساخت يك موتور شناور به دليل يك سيستم كنترل پيچيده بي‌نتيجه مانده بود. با اين حال سيستم ساخت Aerofex به حركات خلبان انسان و حس طبيعي تعادل واكنش نشان مي‌دهد. در اين خودرو دو پنكه بزرگ مجزاي رو به زمين دستگاه را به هوا بلند كرده و با تغيير زاويه پنكه‌ها به يك سيستم كنترلي رايانه‌اي اجازه داده تا آن را حركت دهد. خلبان از دو نرده زانويي براي كنترل جهت پرواز با خم شدن به جهتي كه مايلند، استفاده مي‌كند.

در حال حاضر آزمايش پرواز انساني محدود به ارتفاع 4.5 متر و سرعت حدود 48 كيلومتر در ساعت است. شركت سازنده اين موتور شناور بر اين باور است كه مي‌توان از آن براي پاسداري سريع از مرزها استفاده كرد چرا كه اين دستگاه قادر به حركت بر روي تمام زمينها است. اين درحاليست كه اين شركت برنامه‌اي براي فروش اين دستگاهها نداشته بلكه بيشتر به دنبال آن است كه از اين فناوري در طيفي از پهپادها استفاده كند.

پهپادهاي شناور از دو روتور استفاده مي‌كنند. برنامه Aerofex براي نسخه بعدي از اين خودرو براي ماه اكتبر برنامه‌ريزي شده و همچنين در حال آماده‌سازي يك نسخه پهپاد براي آزمايش پروازي تا پايان 2013 است. 


اختراع 'کمربند حس گر پيشرو خودرو' در استان چهارمحال و بختياري

این مخترع و پژوهشگر 32 ساله گفت: دراین طرح، یک حس گر هوشمند برروی کمربند ایمنی خودرو تعبیه شده است که با بستن آن و از طریق صدای ضربان قلب راننده، می توان خودرو را روشن کرد.
سجاد راستی افزود: این کمربند ایمنی حس گر هوشمند که قابلیت نصب بر روی کمربندهای موجود را داراست در صورت روشن بودن خودرو به هیچ وجه باز نمی شود و تنها با خاموش شدن خودرو به صورت اتوماتیک گشوده می شود .
وی گفت : در این کمربند که هزینه نصب حس گر آن، یکصد و پنجاه هزار ریال است دکمه اضطراری به منظور باز شدن کمربند هنگام وقوع حادثه تعبیه شده که قابل شارژ است.
سجاد راستی متولد سال 68، مولف کتاب آموزش رباتیک و مخترع دستگاه چاپ حرارت پنوماتیک اجسام است که این اختراع باعنوان جهانی ربات چاپگر حرارتی مدال نقره 2011 جهان را در مسابقات کره جنوبی کسب کرد.
وی همچنین ثبت اختراع ربات هویه تنظیمی را که مدال برنز مسابقات بین المللی اختراعات مالزی 2012 و مدال طلا جایزه ویژه AIA از کشور کره را در کارنامه خود دارد.
کمربند حسگر پیشرو خودرو سومین اختراع این نخبه بروجنی است که با شماره 76331 در سازمان مالکیت های صنعتی ایران به ثبت رسیده است
راستی با اشاره به اینکه دعوت نامه ارائه این طرح درمسابقات بین المللی اختراعات آلمان 2012 را دریافت کرده است گفت به دلیل نبود حامی مالی در این مسابقه شرکت نکردم.

اولین خودروی هیبریدی کشور

 
مدیر صنایع خودرو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) گفت: مشکلات ناشی از نوسان و افزایش نرخ ارز در پروژه تولید نخستین سواری هیبریدی کشور، درحال حل شدن است.

رضا مفیدی افزود: البته تاکنون مشکل جدی‌ در راه تولید سواری هیبرید ایجاد نشده و این خودرو طبق برنامه نیمه اول سال آینده (1392) به تولید خواهد رسید. برای تولید انبوه این خودرو نیز نیاز به سرمایه‌گذاری توسعه‌ای وجود دارد تا تولید آزمایشی به تولید انبوه تبدیل ‌شود.


وی با بیان اینکه افزایش و نوسان نرخ ارز محدودیت‌هایی را در این پروژه ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: قرار شده معاونت فن‌آوری ریاست‌جمهوری و سازمان گسترش، افزایش هزینه‌های ارزی پروژه تولید خودرو سواری هیبرید را جبران کنند.

وی ادامه داد: درحال حاضر مهم‌ترین مشکل پروژه‌های تحقیقاتی مربوطه در این حوزه، رشد و نوسان نرخ ارز است، بنابراین با توجه به آنکه بیشتر این پروژه‌ها در مراحل نهایی هستند، قرار شد تا حد ممکن ارز مرجع برای این پروژه‌ها تامین شده یا به لحاظ ریالی افزایش هزینه آنها جبران شود.

مدیر صنایع خودرو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با بیان اینکه مشتریان اصلی سواری هیبرید مانند ستاد مدیریت مصرف سوخت و سازمان تاکسیرانی باید سرمایه‌گذاری لازم را برای تولید انبوه سواری هیبرید انجام دهند، خاطرنشان کرد: با توجه به بالاتر بودن قیمت سوا‌ری‌های ‌هیبرید نسبت به نمونه معمولی آنها، این خودروها بیشتر برای استفاده در سیستم حمل و نقل عمومی در کلانشهرها و مناطق دچار مشکل آلودگی هوا مناسب هستند. خودروهای هیبرید از دو موتور بنزینی - گازوئیلی و الکتریکی بهره برده و موجب صرفه‌جویی در مصرف سوخت و کاهش آلودگی ناشی از خودروهای بنزینی و دیزلی موجود در بازار می‌شوند. این خودروها در چند سطح تولید می‌شوند که هیبرید موازی پیشرفته‌ترین نوع آن است. در این مدل کامپیوتر خودرو تصمیم‌ می‌گیرد که به طور هم‌زمان از هر دو موتور بنزینی و الکترونیکی خودرو یا یکی از آن‌ها استفاده کند. در مدل‌ سری خودرو هیبرید نیز هنگام حرکت خودرو، موتور بنزینی یا گازوئیلی خودرو الکتریسیته تولید کرده و آن را به باتری منتقل می‌کند. باتری نیز با موتور الکترونیکی موجب حرکت خودرو می‌شود.حداکثر سرعت خودروهای هیبرید به‌طور متوسط ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت است.

سوخت هواي فشرده

خودرویی که با هوا کار میکند (11 عکس)


طراحان هندي خودرو مفهومي AirPod‌ مجهز به موتور مخصوص با سوخت هواي فشرده و موتور الكتريكي ثانويه را طراحي و توليد كردند. درحالي كه بيشتر خودروسازان جهان در حال طراحي و ساخت خودروهايي با سوخت هيدروژن، بيوديزل و گاز طبيعي هستند، شركت خودروسازي «تاتا موترز» هند اقدام به ساخت خودرو با سوخت هواي فشرده كرده است.


موتور مخصوص اين خودرو با فشار هواي ذخيره شده در يك مخزن (باك) ويژه كار مي كند؛ مخزن هوا از طريق پمپ خارجي مشابه پمپ گاز يا در زمان حركت با موتور ثانويه پر و ترمز گرفتن نيز باعث شارژ موتور الكتريك خودرو مي‌شود. به گزارش ايسنا، خودروي مفهومي AirPod براي سه سرنشين طراحي شده است و با توجه به اندازه كوچك مي تواند براي مناطق پر جمعيت و شلوغي مانند شهرهاي هند بسيار كارآيي داشته باشد. حداكثر سرعت ميني خودرو حدود 70 كيلومتر در ساعت است.


خودرویی که با هوا کار میکند (11 عکس)

بقیه عکس ها در ادامه مطلب ..

ادامه نوشته

جنرال موتورز


مرکز فنی جنرال موتورز یکی از مراکز تحقیقاتی است که برای تولید خودروهای آینده ایجاد شده‌اند. این مرکز بزرگ‌ترین تونل باد را در صنعت خودروسازی در اختیار دارد و همزمان روی موتورهایی با بهره‌وری بالا کار می‌کند.


تونلی برای سفر به آینده

می‌توانید عظمت این تونل باد را که در میان تونل‌های باد مورد استفاده خودروسازان بی‌نظیر است، با مقایسه تیغه‌های آن با تکنسینی که در پایین تیغه‌ها مشغول به کار است، متوجه بشوید. این تونل باد که در مرکز فنی جنرال موتورز در وارن، میشیگان ساخته شده تنها بخش کوچکی از تلاش این شرکت برای تولید خودروهای آینده است.

به گزارش نشنال جئوگرافیک، خودروسازان آمریکایی تا سال 2025/1404 فرصت دارند تا بهره‌وری سوخت خودروهای خود را به 100 کیلومتر به ازای 4.3 لیتر (یک گالن در هر 54.5 مایل  معادل یک لیتر در هر 23 کیلومتر ) برسانند. قوانین اتحادیه اروپایی به مراتب سختگیرانه‌تر است و تا سال 2020/1399 مصرف خودروها در این قاره باید در هر 24.4 کیلومتر یک لیتر (100 کیلومتر به ازای 4.1 لیتر) باشد. کانادا، ژاپن، چین و کره جنوبی نیز تا سال 2015 / 1394 استانداردهای سختگیرانه‌ای را به اجرا خواهند گذاشت. این استانداردهای تازه تفاوت چندانی در ظاهر خودروها ایجاد نخواهند کرد؛ اما باعث می‌شوند خودروهای آینده سبک‌تر و آئرودینامیک‌تر طراحی شوند و از سیستم‌های هوشمندی بهره ببرند که مصرف سوخت را به بهترین شکل ممکن مدیریت می‌کنند. ادامه ..

ادامه نوشته

کیسه هوا "ایربگ" بیرونی خودرو در نی ریز طراحی و ساخته شد.

محمدرضا بُکَتی ، دانشجوی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز ، موفق به اختراع این سامانه شده است .

محمدرضا بکتی در خصوص عملکرد این سامانه گفت: سامانه ایربگ بیرونی خودرو به منظور افزایش اصطکاک خودرو در هنگام ترمز گرفتن و کاهش مسافت ترمز طراحی شده است .

وی افزود: این سامانه که در قسمت جلو زیر خودرو جا سازی شده است توانایی شناسایی و پردازش اشیاء را با دقت یک سانتیمتر در نزدیکی خودرو را دارد و در صورت تشخیص برخورد ، کیسه هوای زیر خودرو عمل می کند .

این مخترع جوان مسافت ترمز گیری در جدید ترین سامانه ترمز خودرو در جهان ( کربن سرامیک ) را 33 متر بیان کرده که این سامانه ایربگ بیرونی خودرو می تواند این مسافت را تا 10 متر کاهش دهد .

به گفته خلفی نژاد ، رئیس بنیاد نخبگان فارس ، این اختراع اواخر فروردین ماه به شماره 60237 در اداره کل مالکیت صنعتی به ثبت رسیده است.

شهرستان نی ریز در 222 کیلومتری شرق شیراز واقع است .

رینگ پیستون چیست؟

رینگ یک کلمه انگلیسی (Ringe) است که به همان شکل اصلی در زبان ما رایج شده است و معنای آن حلقه می‌باشد و در اصطلاح به حلقه‌های فلزی گفته می‌شود که در روی پیستون قرار می‌گیرند.

رینگ پیستون چیست؟

برای آنکه تصور درستی از رینگ و پیستون داشته باشید به مثال ساده زیر توجه کنید. در نظر بگیرید که یک قوطی کنسرو ماهی را به سطح صافی مثل یک تکه فلز ، شیشه آینه‌ای و... تکیه دهید حال از کنار به محل تماس قوطی و سطح نگاه کنید مشاهده خواهید نمود که قوطی کنسرو از لبه‌های فوقانی و تحتانی که مقداری برجسته‌تر است به سطح مذکور چسبیده است و مابقی ته قوطی با کمی فاصله نسبت به سطح صاف قرار دارد. در واقع رینگ‌های پیستون همان برجستگیها می‌باشند و بدنه قوطی هم به مشابه بدنه پیستون.


وظیفه رینگ‌های پیستون :

در استفاده از رینگ‌ها در ساختمان پیستونها یک سری اهداف دنبال می‌شود که اهم آنها عبارتند از:

- کاهش سطح تماس میان پیستون و جداره سیلندر تا حداقل ممکن

- نگهداری و حفظ تراکم در قسمت فوقانی پیستون

- جلوگیری از اصطکاک و ممانعت از فرسودگی بیش از حد

- کنترل روغن و روغنکاری در فاصله بین دیواره سیلندر و پیستون

- انتقال حرارت از پیستون به دیواره سیلندر


ساختار رینگ‌های پیستون :

رینگ‌های پیستون از جنس چدن خاکستری ساخته می‌شوند، زیرا فلزی است مقاوم که در برابر گرما حساسیت کمی از خود نشان می‌دهد و در ضمن دارای قابلیت ارتجاعی خوبی می‌باشد. تعدا رینگ‌ها در هر پیستون بسته به نوع موتور و تراکم مورد نظر از سه تا پنج و گاهی تا هفت رینگ متغیر می‌باشد. موتورهای بنزینی معمولی بندرت دارای بیش از سه تا چهار رینگ هستند اما موتورهای دیزلی معمولا دارای 5 تا 7 رینگ در هر پیستون می‌باشند .


انوع رینگ‌ها :
رینگ‌ها برحسب کار مخصوصی که انجام می‌دهند و نیز برحسب محل قرارگیری شان بر روی پیستون طبقه‌بندی می‌گردند. بر این اساس رینگ‌ها به دو گروه رینگ های متراکم و رینگ‌های روغن تقسیم می‌شوند.


طرز کار رینگهای مختلف :
رینگ‌های متراکم
این رینگ‌ها از نشست یا فرار گاز از کنار پیستون در زمان تراکم و نیز در زمان قدرت جلوگیری می‌کند و در موقع پایین آمدن در زمان تنس عمل پاک کردن روغن را انجام می دهد. رینگ مذکور توسط رینگ روغن بر روی سطح داخلی سیلندر قرار داده شده است. رینگ‌های متراکم با انبساط خود به طرف خارج به دیواره سیلندر چسبیده و گازبندی خوبی را بوجود می‌آورند.
رینگ‌های متراکم توسط نیروهای حاصله از انبساط خود و همچنین توسط فشار احتراق که در زمان محترق شدن سوخت در پشت آنها بوجود می‌آید منبسط شده و به دیواره داخلی سیلندر می چسبند. رینگ‌های متراکم یک تکه ساخته شده و همیشه در شیارهای نزدیک به سر پیستون قرار می‌گیرند (شیارهای بالاتر از رینگ‌های روغن).
رینگ‌های روغنی
یکی از انواع رینگ‌های شیاردار ، سوراخ‌دار یا چاک‌دار می‌باشند و معمولا در پایین‌ترین شیار در بالای انگشتی پیستون یا در یک شیار نزدیک به انتهای بدنه پیستون قرار می‌گیرند. کار رینگ‌های روغن این است که پخش روغن روی جدار سیلندر را کنترل کرده و از مصرف غیر ضروری و اضافی روغن جلوگیری نمایند.
کاربرد ویژه رینگ‌های پیستون :
برای کنترل بهتر روغن ، اغلب از منبسط کننده‌های فنری در پشت رینگ‌های روغن استفاده می‌شود. در بعضی از موتورهای رینگ‌های روغن هم از بالا و هم در پایین انگشتی پیستون مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ضمن هر رینگ دارای یک دهانه است که با باز و بسته کردن آن می‌توان قطر رینگ‌ها را در موقع نصب کردن روی پیستون یا قرار دادن پیستون داخل سیلندر ، کم و زیاد کرد.


موتور جت

موتور جت نوعی موتور است که از شتاب دادن و تخلیه شاره برای ایجاد رانش برپایه قانون سوم نیوتن استفاده می‌کند.

با این تعریف گسترده موتورهائی مانند توربوجت و توربوفن و رام‌جت و موتور موشک، گونه‌ای موتور جت به‌ شمار می‌روند. ولی معمولاً منظور از موتور جت توربینی است که با بیرون‌دادن گاز داغ برای پیشرانش به‌کار می‌رود.

اصول پایهٔ کارکرد این نوع موتورها تقریباً ساده است ، هوا از طریق یک مجرای ورودی به بخش کمپرسور وارد شده و متراکم می‌شود ، سپس هوای متراکم وارد محفظهٔ احتراق شده و با اضافه شدن سوخت مشتعل می‌شود . گرمای ناشی از احتراق مخلوط هوا و سوخت باعث منبسط شدن و جریان یافتن آن به سمت انتهای موتور می‌گردد،این جریان منبسط شونده از میان یک سری پره‌های توربین عبور می‌کند که از طریق یک شفت به کمپرسور متصل شده اند . هوای منبسط شده توربین را به گردش در می‌آورد که در نتیجه باعث به حرکت در آمدن کمپرسور نیز می‌شوند.

زمانی که هوای منبسط شونده بخش توربین را نیز پشت سر گذاشت با سرعتی بسیار بیشتر از زمانی که وارد موتور شده از آن خارج می‌شود که این تفاوت سرعت بین هوای ورودی و خروجی رانش مورد نیاز را ایجاد می‌کند.در واقع موتورهای توربو جت شتاب بسیار زیادی به حجم کمی از هوا می‌دهند.


موتورهایی که از اصول کار موتورجت بهره‌می‌برند ولی پیشرانش در آن‌ها با ملخ انجام می‌گیرد توربوپراپ نام دارند و نوعی موتور جت به‌شمار می‌روند.

موتور دیزل

موتور دیزل گونه‌ای موتور درون‌سوز است که در آن از چرخه دیزل برای ایجاد حرکت استفاده می‌شود. فرق اصلی آن با دیگر موتورها استفاده از احتراق در اثر تراکم است. در این گونه پیشرانه‌ها عمل انفجار صورت نمی‌گیرد، بلکه مخلوط سوخت و هوا در اثر تراکم بسیار بالا بدون جرقه زدن متراکم می‌شوند ودور اصلی این پیشرانه‌ها بر خلاف موتورهای بنزین سوز ۱۰۰ دور/دقیقه محسوب می‌گردند.

کلمه دیزل نام یک مخترع آلمانی به نام دکتر رودلف دیزل است که در سال ۱۸۹۲ نوع خاصی از موتورهای احتراق داخلی را به ثبت رساند، به احترام این مخترع اینگونه موتورها را موتورهای دیزل می‌نامند.

در سال ۱۸۹۰ میلادی آکروید استوارت حق امتیاز ساخت موتوری را دریافت کرد که در آن هوای خالص در سیلندر موتور متراکم می‌گردید و سپس (به منظور جلوگیری از اشتعال پیش‌رس) سوخت به داخل هوای متراکم شده تزریق می‌شد، این موتورهای با فشار پایین بودند. و برای مشتعل ساختن سوخت تزریق شده از یک لامپ الکتریکی و یا روشهای دیگر در خارج از سیلندر استفاده می‌شد.

در سال ۱۸۹۲ دکتر رودلف دیزل آلمانی حق امتیاز موتور طراحی شده‌ای را به ثبت رساند که در آن اشتعال ماده سوختنی، بلافاصله بعد از تزریق سوخت به داخل سیلندر انجام می‌گرفت. این اشتعال عامل حرارت زیادی بود که در اثر تراکم زیاد هوا بوجود می‌آمد. وی ابتدا دوست داشت که موتور وی پودر زغال سنگ را بسوزاند ولی به سرعت به نفت روی آورد و نتایج قابل توجهی گرفت.

طی سالهای متمادی پس از اختراع موتور دیزل، از این نوع موتور عمدتا و منحصرا در کارهای درجا و سنگین از قبیل تولید برق، تلمبه کردن آب، راندن قایق‌های مسافری و باری و همچنین برای تولید قدرت جهت رفع بعضی از نیازهای کارخانجات استفاده می‌شد. این موتورها سنگین، کم سرعت، دارای یک یا چند سیلندر و از نوع دوزمانه یا چهارزمانه بودند.

پیشرفت بیشتر موتورهای دیزل، تا توسعه سیستم‌های پیشرفته تزریق سوخت در دهه ۱۹۳۰ طول کشید. در این سالها رابرت بوش تولید انبوه پمپ‌های سوخت‌پاش خود را آغاز کرد. توسعه پمپ‌های سوخت‌پاش (پمپ‌های انرژکتور) با توسعه موتورهای کوچکی که برای استفاده در خودروها مناسب بودند متعادل شد.

موتورهای دیزل سبکتری که سرعتشان نیز بالا بود در سال ۱۹۲۵ به بازار عرضه شدند. با آنکه پیشرفت در ساخت این موتورها کند بود. اما در سال ۱۹۳۰ موتورهای دیزل قابل اطمینان که به خوبی طراحی شده‌بودند و چند سیلندر و سریع نیز بودند به بازار عرضه شد. این پیشرفت تا پایان جنگ جهانی دوم برای مدتی کند بود. لیکن از آن تاریخ تاکنون طراحی و تولید این موتورها به طریقی پیشرفت نموده است که امروزه استفاده گسترده و فراگیر از موتورهای دیزل را شاهد هستیم.

سیکل موتورهای دیزل چهارزمانه

    زمان تنفس:
پیستون از بالاترین مکان خود (نقطه مرگ بالا) به طرف پایین‌ترین مکان خود در سیلندر (نقطه مرگ پایین) حرکت می‌کند در این زمان سوپاپ تخلیه بسته است و سوپاپ هوا باز است. با پایین آمدن پیستون یک خلا نسبی در سیلندر ایجاد می‌شود و هوای خالص از طریق مجرای سوپاپ هوا وارد سیلندر می‌گردد. در انتهای این زمان سوپاپ هوا بسته شده و هوای خالص در سیلندر حبس می‌گردد.

    زمان تراکم:

پیستون از نقطه مرگ پایین به طرف بالا (تا نقطه مرگ بالا) حرکت می‌کند و در حالیکه هر سوپاپ بسته‌اند (سوپاپ هوا و سوپاپ تخلیه) هوای داخل سیلندر متراکم می‌گردد و نسبت تراکم به ۱۵ تا ۲۰ برابر می‌رسد. فشار داخل سیلندر تا حدود ۴۰ اتمسفر بالا می‌رود و بر اثر این تراکم زیاد حرارت هوا داخل سیلندر به شدت افزایش یافته و به حدود ۶۰۰ درجه سانتیگراد می‌رسد.

    زمان قدرت:

در انتهای زمان تراکم در حالیکه هر دو سوپاپ همچنان بسته‌اند و پیستون به نقطه مرگ بالا می‌رسد مقداری سوخت روغنی (گازوئیل) به درون هوا فشرده و داغ موجود در محفظه احتراق پاشیده می‌شود و ذرات سوخت در اثر این درجه حرارت زیاد محترق می‌گردند. پس از خاتمه تزریق سوخت عمل سوختن تا حدود ۳/۲ از زمان قدرت ادامه پیدا می‌کند.

فشار زیاد گازهای منبسط شده (به علت احتراق) پیستون را به طرف پایین و تا نقطه مرگ پایین می‌راند. حرکت پیستون از طریق شاتون به میل‌لنگ منتقل می‌شود و موجب گردش میل‌لنگ می‌گردد. در این مرحله حرارت گازهای مشتعل شده به ۲۰۰۰ درجه سانتیگراد می‌رسد و فشار داخل سیلندر تا حدود ۸۰ اتمسفر افزایش می‌یابد.

    زمان تخلیه:

با رسیدن پیستون به نقطه مرگ پایین در مرحله قدرت ، سوپاپ تخلیه باز می‌شود و به گازهای سوخته تحت فشار اولیه اجازه می‌دهد سیلندر را ترک کند. پس پیستون از نقطه مرگ پایین به طرف بالا حرکت می‌کند و تمام گازهای سوخته را بیرون از سیلندر می‌راند. در پایان پیستون یکبار دیگر به طرف پایین حرکت می‌کند و با شروع زمان تنفس سیکل جدیدی آغاز می‌گردد. سیکل موتور دوزمانه دیزل در این نوع موتورهای دوزمانه سوپاپ تنفس هوای تازه، نظیر آنچه در موتورهای چهارزمانه ذکر شد وجود ندارد. و به جای آن در فاصله معینی از سه سیلندر، مجراهایی در بدنه سیلندر تعبیه شده است. که پیستون در قسمتی از مسیر خود جلوی آنها را می‌بندد، اصول کار این موتورها در دوزمان است، که در واقع در هر دور چرخش میل‌لنگ اتفاق می‌افتد.

    زمان اول:
پیستون از نقطه مرگ پایین به طرف بالا و تا نقطه مرگ بالا حرکت می‌کند. در این زمان پیستون پس از عبور از جلو مجاری تنفس هوای تازه را تاحد معینی متراکم می‌سازد. در طول این زمان سوپاپ تخلیه که در قسمت فوقانی سیلندر و در داخل سه سیلندر قرار دارد کماکان بسته مانده است.

    زمان دوم:

در انتهای زمان اول مقداری سوخت روغنی (گازوئیل) به صورت پودرشده به درون هوای متراکم شده و داغ موجود در محفظه احتراق پاشیده می‌شود و ذرات سوخت محترق می‌گردد. فشار زیاد گازهای محترق شده پیستون را به طرف پایین می‌راند. پیستون در مسیر حرکت روبه پایین خود جلو مجاری تنفس هوای تازه را باز می‌کند. در این موقع هوای تازه به شدت وارد سیلندر می‌گردد. در همین حال سوپاپ تخلیه نیز باز می‌گردد و گازهای حاصل از احتراق بوسیله هوای تازه از سیلندر خارج می‌گردند. پس از رسیدن پیستون به نقطه مرگ پایین سیکل جدیدی آغاز می‌شود. نقطه ی مرگ بالا همان T.D.C است. نقطه ی مرگ پائین همان B.D.C است.

موتورهای درون‌سوز

www.ACOforum.org - Logan Tuning


موتورهای درون‌سوز یا موتورهای احتراق داخلی به موتور‌هایی گفته می‌شود که در آن‌ها مخلوط سوخت و اکسیدکننده (معمولا هوا یا اکسیژن) در داخل محفظه بسته‌ای واکنش داده و محترق می‌شوند. در اثر احتراق گازهای داغ با دما و فشار بالا حاصل می‌شوند و در اثر انبساط این گازها قطعات متحرک موتور به حرکت در آمده و کار انجام می‌دهند. هر چند غالباً منظور از به‌کار بردن اصطلاح موتورهای درون‌سوز موتورهای معمول در خودروها می‌باشند با این حال موتورهای موشک و انواع موتورهای جت نیز شامل تعریف موتورهای درون‌سوز می‌شوند.


موتور درون‌سوز یک وسیله گردنده‌است که در خودروها، هواگردها، قایق موتوری، موتورسیکلت‌ها و صنایع کاربرد دارد. بدون بهره‌گیری از موتورهای درون‌سوز، اختراع و ساخت هواپیماها ممکن نبود. تا پیش از پرواز نخستین هواپیمای جت در سال ۱۹۳۹، نیروی محرکه تمام هواپیماها در واقع توسط موتورهای درون‌سوز تأمین می‌شد..نخستین موتور درون‌سوز چهارزمانه توسط نیکلاس اوگوست اوتو، مخترع آلمانی و در سال ۱۸۷۶ ساخته‌شد.این موتورها را به دسته کلی موتور چهارزمانه و موتورهای دوزمانه می‌توان تقسیم کرد. اصول کاری این موتورها مشابه‌است. لیکن نحوه عمل آنها به علت تفاوت‌های ساختاری اندکی متفاوت است.

موتور چهارزمانه: این موتورها برای هر انفجار (مرحله تبدیل انرژی سوخت به انرژی مکانیکی) می‌بایست چهار مرحله مکش، تراکم، انفجار و تخلیه را انجام دهند.

موتورهای دوزمانه:
این موتورها در هر دور چرخش دارای یک انفجار هستند. این کار با ترکیب کردن مراحل انفجار و دم و بازدم به عنوان یک مرحله و ترکیب تخلیه و تراکم به عنوان مرحله بعدی صورت می‌گیرد.

شیوهٔ کار

موشک یک موتور درون‌سوز است که برای کارکردن، نیازی به هوای بیرون ندارد. موشک هم سوخت و هم مادهٔ اکسیدکننده را با خود حمل می‌کند. این دو ماده با هم در اتاقک احتراق می‌سوزند و گازهای داغی تولید می‌کنند که از طریق دهانهٔ خروجی تخلیه می‌شوند. درون اتاقک احتراق، گازهای داغ بر تمام جهات فشار می‌آورند.

اگر اتاقک کاملا مسدود باشد، فشار در تمام جهت‌ها یکسان خواهدبود و موشک حرکت نخواهدکرد. اما اتاقک احتراق چنان ساخته می‌شود که این گازها با سرعت زیاد از دهانهٔ خروجی تخلیه شوند. این کار باعث می‌شود که فشار گاز در تمام جهت‌ها یکسان نباشد؛ چون فشار واردشده به طرف جلو بسیار بیشتر از طرف عقب است، موشک به سمت جلو حرکت می‌کند. این حرکت، از قانون سوم نیوتن پیروی می‌کند:«برای هر عمل، عکس‌العملی وجود دارد برابر و در جهت مخالف». در موشک، گازهای در حال فوران از دهانهٔ خروجی، عمل و فشار رو به جلو، یا پیشرانه، عکس‌العمل است. چون موشک سوخت و اکسیدکننده را با خود حمل می‌کند، و از آن‌جا که قانون سوم نیوتن در همه جا صدق می‌کند، پس موشک می‌تواند هم در جو زمین و هم در خلاء فضا حرکت کند.
ویژگی‌ها

بر خلاف موتورهای خودروی برقی، موتور درون‌سوز دارای صدها قطعه متحرک است. مواد مصرفی موتورهای درون‌سوز نیز مانند روغن، روغن گیربکس و مایع خنک‌کننده برای طبیعت موادی آلاینده هستند.

مهارت زیاد در رانندگی

خودرو اپل

اخیرا اپل نیز اعتراف کرده است که این شرکت یک بار در نظر داشت وارد دنیای خودروسازی شود که البته این امر قبل از این بود که وارد کارزار تولید موبایل شود و در حقیقت درست قبل از تولید ایفون نسل اول بوده است که بعد از مدتی این پروژه راکد می‌ماند.


فارنت نوشت، ولی حالا مشخص نیست که چرا اپل به دنبال یک مهندس خودرو بوده است و البته اولین نکته‌ای که به ذهن متبادر می‌شود شاید یکپارچه سازی سیستم های خودرو با محصولات اپل باشد.

البته این اخبار در دادگاه جدال حقوقی اپل و سامسونگ و توسط فیل شیلر اعلام شده است و شاید اپل هنوز هم در اندیشه تولید خودرو هوشمند iCar  باشد.